Μετά από κάποια χρόνια, το 1998, λανσαρίστηκαν οι πολύχρωμοι και αξιόπιστοι iMac Και τα iBook. Στον χώρο των πολυμέσων ο iMac ήταν ανώτερος από το IBM PC και εταιρείες όπως η Adobe και Macromedia συνείσφεραν στην επιτυχία του παρέχοντας προγράμματα πολυμέσων γι’αυτόν. Αν και οι χρήστες των Mac ήθέλαν γενικά να παραμένουν αποστασιοποιημένοι από τα ΙΒΜ PC και τα Microsoft Windows, o Στηβ δεν ακολούθησε αυτή την γραμμή.

Έπειτα, ο Steve αντιλαμβανόμενος την επανάσταση του Ίντερνετ και της ψηφιακής μουσικής, ανακοίνωσε το iPod το 2001. Δύο χρόνια αργότερα, το 2003, και με δεδομένη την επιτυχία του iPod, η Apple ξεκίνησε να διανέμει μουσική μέσω του διαδικτύου και του iTunes Music Store (iTMS). Μετά από 4 χρόνια, στον Steve ήρθε η ιδέα να επαναστατήσουν και στην κινητή τηλεφωνία. Παρά τις διαψεύσεις σχετικά με την ανάπτυξη κινητού τηλεφώνου από τον Steve Jobs, στις αρχές του 2007 η Apple μπήκε στην αγορά των κινητών τηλεφώνων με την παρουσίαση του iPhone, μιας συσκευής που γρήγορα κατέκτησε μεγάλο μέρος της αγοράς κινητών τηλεφώνων στις ΗΠΑ και διατίθεται επισήμως και σε αρκετές Ευρωπαϊκές χώρες.

Μετά από την μουσική και την κινητή τηλεφωνία, ο Steve αποφάσισε να επαναστατήσει και σε μία Τρίτη κατηγορία συσκευών, όχι τοσο γνωστή τότε, τα tablets. Έτσι, τον Ιανουάριο του 2010, η Apple ανακοίνωσε το iPad. Κατά το Δεκέμβριο της ίδιας χρονιάς απονεμήθηκε στον Steve ο τίτλος του «προσώπου της χρονιάς» από τη βρετανική οικονομική εφημερίδα Financial Times.

Στις 24 Αυγούστου 2011, ανακοίνωσε την παραίτησή του από την Apple. Στην επιστολή της παραίτησής του, συνέστησε να τον διαδεχθεί ο επόμενος στην ιεραρχία, Τιμ Κουκ. Όπως ζήτησε ο ίδιος, διορίστηκε πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου. Στις 5 Οκτωβρίου 2011 (μια μέρα μετά την παρουσίαση του iPhone 4S, από την οποία ήταν απών) η Apple ανακοίνωσε ότι ο Τζομπς πέθανε, στην ηλικία των 56 ετών.

Αχιλλέας Χαϊδούλης